CAT COSTA UN WEBSITE ?

Costul „real” pentru crearea unui site web este un mister pentru majoritatea dintre noi. Ar fi vorba de 300 euro? De 500 euro ? 3000 euro ? Sau cine știe cat ??

Indiferent de domeniul de activitate al afacerii dvs. un site web este mai mult decât necesar. Motivul pentru care va decideți sa construiți un site web este evident pentru a va creste veniturile. Cu siguranța majoritatea dintre dvs. nu știți care este primul pas pentru a construi un site web, darămite costul de construcție a unui site. Presupunem ca nu cunoașteți limbaje de programare sau codare astfel încât construirea unui site personalizat pe cont propriu este ieșit din orice calcul.

Așadar rămân variantele:

 • Site – uri de construcție Drag&Drop.
 • Site Web care folosește un Content Management System cum este de exemplu WordPress

Vom discuta despre ambele variante in acest articol.

Primul lucru pe care li faceți este sa căutați pe internet informații despre costul construirii unui site web. Așa ați găsit pagina noastră J
Una din provocările noastre de zi cu zi este sa stabilim costul site – ului dorit de către clientul nostru. Credeți-ne ca la începutul activității noastre aceasta etapa, de stabilirea exacta de cost pentru un anumit web site, era o reala provocare.

In prezent putem oferi costul exact in majoritatea cazurilor însă trebuie sa recunoaștem ca exista lucruri sau situații neprevăzute. Ideal este sa putem anticipa toate obstacolele care pot sa apară însă acest lucru nu este mereu posibil.
In experiența noastră am învățat câteva lucruri pe care dorim sa le împărtășim cu voi.

ESTIMAREA DE COST A UNUI SITE WEB – lucruri pe care sa le evitați

Am încercat să ne dăm seama de costul final al construirii site-ului nostru atunci când am început, aceasta fiind prima provocare reala pe care am avut-o. Am fost atât de concentrați pe costuri și pe buget, încât nu am văzut imaginea in ansamblu.

Întrebările pe care majoritatea dintre voi vi le puneți înainte de a construi un site web:

 • Am nevoie de un designer de site?
 • Cum ar trebui să angajez un designer sau dezvoltator și cât costă asta ?
 • Am nevoie atât de un designer, cât și de un dezvoltator web? Unul face ca site-ul să arate bine, iar celălalt este un tehnician de cod care construiește motorul site-ului web.
 • Unde găsesc designeri buni și dezvoltatori?
 • Câte ore vor avea într-adevăr nevoie? Au spus că le vor lua 1000 de ore. E adevărat ?
 • Voi obține cu adevărat ceea ce vreau după ce plătesc?
 • Vor înțelege ei viziunea mea?
 • De unde știu că nu mă vor înșela? Nici nu-i cunosc!
 • Dacă mă înseila, ce pot să fac? Îmi voi recupera banii ???
 • Nu am un buget mare, așa că dacă mă înșală, am încurcat-o !!!!

Si așa mai departe… Dacă vă gândiți la exact aceleași lucruri – OPRITI-VA!
Trebuie sa realizați faptul ca daca nu puteți estima costul web site – ului va împiedica sa mergeți înainte.

INCEPETI CU PASI MICI – limitând-va astfel potențialele pierderi

Cea mai simpla idee este sa începeți cu pași mici înainte de trece la lucruri cu adevărat mari, astfel pierderile (daca vor exista) vor fi mici.

O alta greșeala des întâlnita este ca visam la un web site mare, complex. Încercam sa găsim soluții pentru fiecare vizitator care va accesa site – lu nostru. Nu aveam nici măcar cunoștințele de baza si noi visam la un site precum Ema sau Facebook.

Ceva de genul ca si cum ai vrea sa construiești o casa însă tu nu știi nici măcar sa sapi un șanț. Știm, e nasol !

Si încă ceva, nu va încăpățânați sa creați site-ul perfect.

Cel mai important lucru este să începeți cu pași mici și să vă limitați astfel angajamentul financiar in situația in care lucrurile nu vor funcționa (la fel ca la toate investițiile). Da, costul construirii unui site web este o preocupare, dar există modalități de a gestiona acest lucru.
Pentru a afla cat costa un site este foarte important sa știm de la început ce ne dorim de la site-ul respectiv.

IDENTIFICATI CE ANUME AVETI NEVOIE INAINTE DE A INCEPE

De-a lungul timpului am simplificat procesul cu aceste 4 întrebări pe care trebuie sa vi le puneți in momentul in care va decideți ca doriți sa va construiți un site web:

1. Care este bugetul pentru web site ?
Costul construirii unui site nu reprezintă designul și configurarea inițială. Există costuri de întreținere, cum ar fi găzduirea, depanarea, adăugarea de noi funcții / instrumente etc.
Prin urmare aveți 2 etape in costul unui web site (1) costul pentru crearea si configurarea inițială și (2) costurile de întreținere lunare sau anuale.

Dacă bugetul pentru web site este de câteva sute de euro atunci ceva de genul Word Press ar putea funcționa bine pentru dvs. Dacă nu sunteți gata să cheltuiți așa de mult sau afacerea dvs. nu este încă pregătită pentru o astfel de cheltuiala, atunci utilizarea unui web site constructor de site-uri drag & drops ar putea fi abordarea mai bună. Deci, gândiți-vă cât de mult sunteți pregătiți să investiți în mod continuu.

2. Cum doriți să gestionați site-ul dvs.? Doriți să aveți control complet asupra site-ului dvs. și să faceți singuri lucrurile? Sau vreți să dați toate lucrările unui designer / dezvoltator? Aveți in vederea ca timpul de așteptare pentru executarea lucrărilor poate varia, în funcție de volumul de muncă și de capacitatea de reacție a dezvoltatorului pe care l-ați angajat.
Deci, întrebați-vă: doriți control complet asupra aspectelor de editare a site-ului dvs., fără a ști cum să codificați? Sau preferați ca modificările web site -ului sa le realizeze dezvoltatorul angajat?
Dacă nu doriți să plătiți și să așteptați pe cineva să facă toate modificările pentru site-ul dvs., astfel încât să puteți păstra un anumit nivel de control, atunci un web site constructor de site-uri drag & drops va fi mai potrivit.
Dacă aveți bugetul suficient si preferați sa externalizati munca dezvoltatorului web, atunci ceva mai avansat, cum ar fi Word Press, poate funcționa bine pentru dvs.

3. Ce caracteristici aveți nevoie acum, ce caracteristici aveți nevoie in viitor, și ce caracteristici sunt doar un moft?
Când am început, am vrut totul. Am vrut toate caracteristicile pe care le aveau alte web site -uri. Am vrut ceea ce credeam că ar fi perfectul. După ce ne-am lovit de perete de câteva ori, am realizat că viața noastră era mult mai plăcută fără durerile de cap pe care le aduce complexitatea. Nu am avut nevoie de toate acele caracteristici pentru ca afacerea noastră să funcționeze.

Așadar, am decis că este mai bine să păstrăm lucrurile simple, să construim un site web ușor și eficient, care să fie suficient de bun pentru a face treaba. Știam că, odată ce facem bani de pe site, putem întotdeauna să facem upgrade ulterior.
Întreba-ti-va : aveți nevoie de totul acum? Afacerea dvs. va eșua dacă nu ați avea site-ul web perfect? Întreprinderile nu eșuează, deoarece site-urile lor lipsesc caracteristici nefolositoare. Nu uitați – cu siguranța va trebui să refaceți site-ul dvs. la un moment dat. Poate fi o schimbare mare, sau doar reconfigurarea unei parți a site-ului dvs. Veți face multe schimbări în aspect și conținut, deoarece in timp veți înțelege mai bine ce căuta vizitatorii site-ului dvs. și ce funcționează pe site-ul dvs. și ce nu. Țineți cont de acest lucru și planificați în consecință.
Construiți o versiune de bază și funcțională a site-ului dvs. și faceți upgrade ulterior atunci când aveți nevoie. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să petreceți luni și să faceți o mulțime de bani construind un site web, apoi aflați că afacerea dvs. nu funcționează

4. Doriți să vă ocupați singur de aspectele legate de găzduire, securitate și tehnică?
Operarea si administrarea unui site web poate fi complicata. Lucruri cum ar fi configurarea serviciilor de găzduire, monitorizarea, actualizarea platformei dvs. (cum ar fi actualizările Word Press emise periodic), asigurarea actualizărilor nu vor intra în conflict cu tema și plug inurile dvs. etc.

Acestea nu este o mare provocare pentru persoanele tehnice. Dar tu ești acea persoană? Unele persoane au timpul si resursele necesare sa se ocupa de partea administrativa a web site – ului, altele nu.

IDENTIFICATI CE FEL DE SITE WEB DORITI SA CONSTRUITI. ACEST LUCRU AFECTEAZA COSTUL WEB SITE – ULUI

Cum ați răspuns la cele 4 întrebări de mai sus? O platformă mai flexibilă și mai complexa, cum ar fi Word Press, va funcționa bine pentru dvs. dacă:

 • Aveți un buget mai mare și mai flexibil (atât pentru stadiul de instalare, cât și pentru etapa de întreținere).
 • Preferați să nu fiți prea ocupați cu construirea și editarea site-ului.
 • Aveți resurse financiare pentru a externalizare munca pentru designeri / dezvoltatori, chiar și atunci când este vorba de a face mici editări ori modificări de design.
 • Nu vă deranjează să gestionați dvs. personal site -lu, să efectuați actualizări în Word Press și să monitorizați performanța site-ului dvs. jucând astfel rolul de IT Manager pentru web site-ul dvs.

Dacă considerați ca cel puțin unul din enunțurile de mai sus nu se potrivesc situație dvs. atunci vă recomandăm să luați în considerare utilizarea unui serviciu online e creare a site-urilor drag & drops pentru construirea site – ului dorit.

Puteți oricând să faceți upgrade la constructori de site-uri mai avansate (cum ar fi Word Press) dacă afacerea dumneavoastră ajunge într-un punct în care o astfel de investiție este justificată. Alegând utilizarea ceva de genul Word Press necesită o investiție substanțială a timpului dvs. (care poate fi limitat, deoarece probabil că aveți alte lucruri de făcut). Este, de asemenea, si o investiție financiară.

CE SUNT SITE -URILE DE CONSTRUCTIE DRAG & DROP SI CAT COSTA UN WEB SITE DE GENUL

Dacă sunteți de părere că folosirea unui constructor de site-uri web drag&drop poate fi o opțiune pentru dvs. (unde este destul de ușor să gestionați întregul site web și fără să știți cum să codificați), atunci este timpul să testați câteva dintre ele pentru a vedea care constructor de site-uri ar putea funcționa de fapt cel mai bine pentru dvs.

Depinde într-adevăr de ce aveți nevoie și de modul în care vă place să utilizați interfața cu utilizatorul. Iată câteva exemple de astfel de site-uri: WIX; SQUARESPACE; WEEBLY. Utilizarea unui constructor de site web drag&drop costă de la $ 4 la $ 25 pe lună, în funcție de constructorul de site-uri Web pe care îl utilizați. Cele mai multe dintre aceste site-uri web au un plan gratuit, astfel încât le puteți testa înainte de a vă angaja la plata.

Constructorii de site-uri vă vor oferi cele mai multe dintre instrumentele necesare pentru a construi un site web funcțional, inclusiv servicii de găzduire (astfel încât site-ul dvs. să poată fi publicat online), instrumente de creare de conținut (abilitatea de a insera titluri, texte, grafică, slideshow etc.)

COST WEB SITE UTILIZÂND UN CONSTRUCTOR DRAG & DROP, WORDPRESS SAU CREAREA UNUI SITE WEB PERSONALIZAT

Știm că sunteți foarte dornici să cunoașteți cifre exacte.

Constructor Drag & Drop  – 100 până la 400 Euro

Word Press – 140 până la 500 Euro

Personalizat – 2.000 – 10.000 Euro +

Am luat în considerare nume de domeniu, hosting mai ieftin și tema premium pentru Word Press

Considerăm că este foarte important să subliniem că, pentru costurile pentru Word Press, nu am luat în considerare angajarea unui dezvoltator Word Press care să vă ajute cu schimbările. Pentru WordPress trebuie să aveți niște abilități tehnice pentru a deveni expert în proiectarea site-ului. Dacă luați în calcul costul angajării cuiva pentru a vă ajuta cu Word Press, acest lucru vă poate costa oriunde de la aproximativ 30 Euro pe oră (din țări în curs de dezvoltare, cum ar fi India) până la 100 Euro pe oră pentru un bun dezvoltator Word Press din țările dezvoltate.  care să vă ajute).

Costul construcției unui site web este variabil, mai ales când vine vorba de site-uri Word Press sau personalizate.

Acesta este motivul pentru care folosirea unui constructor de site-uri drag&drop este o modalitate bună de a începe învățarea elementelor de bază ale construirii site-urilor, de a experimenta ideile dvs. și de a vă limita riscurile financiare (deoarece taxa lunară este fixă și vă puteți construi propriul site fără coduri – nu trebuie să fii tehnic deloc).

TIMPUL DUMNEAVOASTRĂ ESTE, DE ASEMENEA, UN COST LA CONSTRUCȚIA SITE-ULUI DVS.

Să recunoaștem, timpul înseamnă bani. Dacă doriți să construiți un site web, fiți pregătit sa investiți timp în proiectul dvs. (chiar dacă externalizării construirea site-ului dvs.). Cum integrați acest cost în construirea site-ului ? Ei bine, va trebui să vă gândiți la cât de mult costa o oră din timpul dvs. O oră din timpul dvs valorează 20 euro ? 50 euro? 100 euro? Luați acest număr, înmulțiți-l cu câte ore planificați pentru a construi site-ul dvs. și veți afla costul suplimentar.

CONCLUZIE – COSTUL DE CONSTRUCȚIE A UNUI SITE WEB

Știm cât de frustrant este să vă construiți propriul site web, mai ales când este pentru prima dată. Există un milion de lucruri și preocupări care va trec prin minte și am trecut prin asta înșine. Ca și în cazul oricăror eforturi majore sau proiecte pe care doriți să le explorați, începeți cu pași mici, pentru a vă ajuta să vă limitați riscurile.

Practic aveți 2 variante pentru a începe:

 1. Utilizați un constructor online de site – uri drag&drop. După cum am amintit mai sus costul fiind cuprins intre 4 si 25 euro pe luna. Investiția este mica atât financiara cat si ca timp. In cazul in care nu va descurcați sau considerați ca doriți mai mult de la site-ul dvs. puteți apele la varianta 2
 2. Construiți un site Word Press singur sau angajând un dezvoltator. In acest caz costul site-ului va fi cuprins intre 140 – 500 euro.

Indiferent de varianta aleasa recomandam ca pentru început sa construiți un site cat mai simplu care sa reflecte concret servicii sau produsele pe care le comercializați. Astfel in cazul in care afacerea dvs. nu va fi una de succes pierderile ce țin de web site vor fi mici.
In timp veți putea sa dezvoltați site-ul si cine știe in viitor sa aveți nevoie de un site personalizat care sa valoreze mii sau poate zeci de mii de euro.

Ai nevoie de mai multe informații ?