Microsoft incheie perioada de asistenta pentru Windows 7.

Cand a lansat Windows 7, pe 22 octombrie 2009, Microsoft s-a angajat sa ofere 10 ani de asistenta pentru acest produs. Am folosit Windows 7 in toata aceasta perioada si pot spune ca am fost multumit de acest sistem de operare. Am utilizat Windows 7 chiar daca Microsoft lansase ulterior si Windows 8, un sistem de operare care se misca foarte greu din punctul meu de vedere.

Odata cu lansarea Windows 10, care dupa parerea mea este un sistem de operare foarte reusit, lumea a inceput sa renunte la Windows 7 si sa profite de avantajele fratelui mai mare. Mai ales ca la lansarea Windows 10 Microsoft a oferit upgrade gratuit de la Windows 7 si Windows 8.
Dat fiind faptul ca pe data de 14 ianuarie 2020 Microsoft a anuntat sfarsitul perioadei de asistenta a sosit timpul sa ne luam ramas bun de la Windows 7.

De ce nu este bine sa mai folosim Windows 7 dupa 14 ianuarie 2020 ?

Dupa 14 ianuarie calculatoarele care folosesc Windows 7 nu vor mai primi actualizari de securitate ceea ce reprezinta un mare risc de securitate pentru datele noastre. Computerul va functiona, dar va fi mai vulnerabil la riscurile de securitate si la virusi.

In plus, serviciul relatii clienti al Microsoft nu mai este disponibil pentru a furniza asistenta tehnica pentru Windows 7. Serviciile asociate cu Windows 7 vor fi, de asemenea, intrerupte in timp. De exemplu, anumite jocuri, cum ar fi jocul de table pe internet si jocul Dame pe internet, precum si Ghidul de programe electronice pentru Windows Media Center sunt programate sa fie intrerupte in ianuarie 2020.

Prin urmare, este important sa faceti upgrade la un sistem de operare modern, cum ar fi Windows 10, care poate oferi cele mai recente actualizari de securitate pentru a va mentine pe dvs. si datele dvs. in siguranta.